"...utifrån den förskjutning som nu har skett..."

Kyrkomötesledamoten, rektorn, prästen och redaktören Fredrik Sidenvall är högst indignerad i sin ledare i aktuellt nummer av Kyrka och folk med anledning av den senaste tidens framgångar i äktenskapsfrågan.

Han beskriver läget i Svenska kyrkan som en "bekännelsekamp" som "får nu ett mycket tydligt frontavsnitt" och uppmanar alla medlemmar att ringa och skriva till beslutsfattarna och därigenom utöva sitt "salt - och ljusämbete". Och inte nog med det:

"Kanske kunde nu Missionsprovinsens konsistorium utreda möjligheten att utforma ett äktenskapsregister där de som vill ingå kristna äktenskap kunde få sina äktenskap registrerade sedan de ingåtts i former som uttryckligen präglas av den bibliska äktenskapssynen? Möjligen skulle man även samråda med juridisk expertis så att man kunde utforma ett ”äktenskapsförord” som skulle ge ett rättsligt särdag åt äktenskapet mellan man och kvinna."
Jag kan lite smånöjt konstatera att det som Jämo-Irma och jag profeterade om på DN Debatt för några år sen har infriats, eller är i alla fall på god väg. Missionsprovinsen har numera eget konsistorium, egna biskopar, egna präster, egna kyrkolokaler, egen kyrkoordning och snart kanske eget äktenskap.


Andra bloggar om , ,. Pingat på intressant.se.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...