Om mig


Välkommen till min blogg!

Jag bloggar om det som engagerar mig och skriver i bland annat SLA (Skaraborgs Läns Allehanda) om samhälle, livsfrågor, mänskliga rättigheter. 

Präst i Svenska kyrkan sedan 2001. Efter femton år i församlingstjänst arbetar jag nu som stiftsadjunkt och skolpräst på Hjo folkhögskola.  Politiskt är jag en partipolitiskt obunden socialliberal feminist som tycker att en human migrationspolitik borde vara självklart. Teologiskt är jag folkkyrklig och hbtq-vänlig med rötter i den västsvenska fromhetstypen. Texter och bilder är mina om inget annat anges.

Krönikör i Kyrkans tidning 2009-2013. Krönikör i Skövde Nyheter 2011-2013. Skrivit krönikor för Kyrkfack sedan 2010. Krönikör varje lördag i SLA (Skaraborgs Allehanda) sedan januari 2014.

Författat:
Introduktion till kyrkan (Verbum 2011)
Livet och Bibeln. Bibelsamtal om mångfald (Verbum 2012, tillsammans med Stefan Klint och Lisa Mobrand)
Livet och Bibeln. Bibelsamtal om relationer (Verbum 2012, tillsammans med Stefan Klint och Lina Sjöberg)

Medverkat i:
Påskboken (Verbum 2013)

Kyrkopolitiskt: I Kyrkomötet 2005-2013. Stiftsfullmäktige Skara sedan 2009-2013 för FiSK. Har motionerat i Kyrkomötet om bl a friare församlingstillhörighet, clearingsystemet och barnkonsekvensanalyser på församlingsnivå, hbt-utbildningar.  


Politiskt: Kommunfullmäktige och Skolnämnden i Skövde 2010-2013 för Folkpartiet Liberalerna. Numera inte medlem i något politiskt parti, men har för den sakens skull inte slutat ha politiska åsikter: hbtq-vänlig,antirasist,liberal,feminist.


Kontakt: karinlangstrom@icloud.com


 

Skolavslutningar...

Ett av alla vårtecken är den årliga debatten om skolavslutningar. I kyrkan eller inte? I år har kollegan i Sävare utanför Lidköping fått st...