Pausa - och var ledig på din fritid

Läser på Dagens Nyheters ledarsida om Ulrica Schenströms timeout. Helt rimligt att hon tar ledigt ett tag. Hon har jobbat hårt sista tiden, har pressekretariatet hos moderaterna meddelat. Jojomänsan.

"Erfarenheten från tidigare regeringar är att statssekreterare i hennes ställning ständigt är i tjänst. De ska alltid kunna nås per telefon och vara beredda att rycka in när något stort händer. De ska kontinuerligt hålla sig à jour och rapportera till ansvarig minister. Antalet lediga dagar under en mandatperiod kan räknas på den ena handens fingrar."

Ständigt i tjänst? Antalet lediga dagar under en mandatperiod kan räknas på den ena handens fingrar?

Jag hoppas verkligen ledarskribenten överdriver. För varför skulle inte statsrådsberedningen och det nya arbetarpartiet följa EU:s arbetstidsdirektiv? För den som är ansvarig för krisberedskapen är det väl högst rimligt att vara utvilad, med elva timmars dygnsvila och trettiosex timmars veckovila? Eller vad är vitsen med en human arbetstidslag?

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...