Skara - Lundsbrunn med tåg

Eftersom sonen har hang up på tåg så testade vi igår museitåget mellan Skara och Lundbrunn. 80 spänn per vuxen och 40 per barn är helt okej, med tanke på att alla på tåget jobbar gratis. Hur var det då? För sonens del jättekul. Men största delen av vägen ser man inget annat än tallskog, så det roligaste är när man går på och av, när tåget visslar, och när man äter glass i Lundsbrunn.

Som vuxenupplevelse är tåget helt okej, ånglok är snygga men luktar förfärligt. Men man får en känsla av hur lugnt livet förr måste ha tett sig, en halvtimma mellan Skara och Lundsbrunn som idag tar fem minuter med bil.

Dock kan upplevelsen bli bättre. Den enda guidning som erbjuds är informationslappar utlagda i kupéerna, som också uppmanar till medlemskap i föreningen. Det hade varit roligt om tågentusiasterna hade berättat lite om tåget och tågkulturen från förr vid ändstationen i Lundsbrunn.

Men trots detta är museijärnvägen helt okej som turistattraktion. Bilden från hemsidan.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...