Står du på rätt lista?

Efter Åke Green får vi ett nytt fall vid lagens utkanter att fokusera på. Ahmed Yusuf heter en av dom som är uppsatta på FN:s lista över misstänkta terrorister. Det är mycket bra att världen har koll på vilka som solidariserar sig med al-Qaida, men i Ahmeds fall har världen inte ens delgivit honom misstanke om brott. Listad är han iallafall, vilket innebär att han inte får arbeta eller ta emot pengar.

Orimligt, tycker många. Därför har en grupp människor - helt olagligt - betalat Ahmed för att hålla föredrag i Rinkeby. Nu hoppas man att regeringen ska vakna och häva yrkesförbudet mot honom.

Bra. Rättsäkerheten kräver att man ska veta vad man är misstänkt för. Är man inte misstänkt, ska man inte stå på någon lista. Det är inte speciellt listigt.

Det är häftigt att uppleva Kjell-Olof Feldt, Erik Östberg och de andra utföra civil olydnad i opinionsbildande syfte. Vi pratar inte så mycket om civil olydnad längre, tycker jag. Djurrättsaktivister beskylls mest för att förstöra materiella värden. Det är väl knappt någon som orkar klamra fast sig vid fällningshotade almar längre. Solidaritets- och miljötänkandet har drabbats av aktivitetstorka.

Vad har Ahmed och svanenmiljömärka tvättmedel gemensamt? Jo. Engagemanget för den goda saken. Kom igen nu, liksom!! Skriv på listor, köp kravmärkta produkter och engagera dig!

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...