Om Sverigedemokraternas valmanifest

Det var bättre förr. Manliga präster, ordentliga predikningar, ingen tolerans i etiken, och så ”Fädernas kyrka” i psalmboken förstås. Sverigedemokraterna vill gå tillbaka till den gamla kristna enhetskulturen, där mångfald var av ondo och religionsdialog inte fanns som ord.

Jag har läst Sd:s valtidning. Gabriella är en 27-årig småbarnmamma som vill sitta i kyrkomötet. Hon vill att kyrkan vägrar böja sig för tidsandan, ifrågasätter påskuppropet och beklagar att kyrkan inte längre är offensiv i sin mission. Nu har Gabriella en fil kand, vilket innebär att hon förmodligen lärt sig lite om kritiskt tänkande. Om inte samhället utvecklats, hade hon inte haft tillträde till universitetet. Hon hade inte kunnat kandidera till politiska uppdrag och ….hennes namn kommer av det hebreiska Gabriel.

Jimmie Åkesson går vidare med amnestifrågan. Påskuppropets krav är orättvist, dyrt och inte önskvärt. Det är bättre att satsa på att upprätthålla lag och ordning, förbättra äldreomsorgen och sätta fler i arbete. Larger than life, uppenbarligen.

Sverigedemokraterna vill också att kyrkan ska försvara och stärka moralens, äktenskapets och den traditionella kärnfamiljens ställning i vårt samhälle – men dom förklarar inte varför. Jag tycker att dom åtminstone kunde argumentera i frågan istället för att se det som självklart att homosexuella ska skambeläggas och diskrimineras.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...