Konfirmationen närmar sig

På lördag ska vi konfirmera rollspelarna. Övningen igår var helkaotisk som vanligt, men granne med kaos bor ju Gud, så vi får hoppas på det bästa.
Funderar mest på vilken färg jag ska trycka agendorna i. Ljusgrönt? Orange?

Men deras draman är mkt kreativa.
Först ut är Jesu dop i Jordanfloden. Jesus vandrar längs ett blått vackert tygstycke fram till Johannes, som döper honom varpå A sittandes bakom predikstolen skickar fram ett kastspö med duva på.

Scen 2 är brödundret. Bröd förstås, röda fiskar med glada munnar. Det blir lite organisation med korgarna, men bara alla flaxar ordentligt med fiskarna blir det riktigt bra. Höjdpunkten är slutrepliken som "folket" unisont ropar pekandes på Jesus: "Den mannen måste vara profeten som ska komma!"

Sist ut är inridandet i Jerusalem. J har en riktig åsnedräkt och blir ledd genom koret av Jesus medan "folket" uttrycker hosiannarop i bästa hockeymatchstil och slåss med palmbladen.

Man får fyrkantsandas, som vi säger i branschen.

***
Hur stolliga dom än är, skulle jag inte vilja vara utan dom. Konfirmationen har ändrat sig och det är tur!

Måste citera min vän och kollega Carina:

"Själva konfirmationen - denna högtidens och glädjens dag då Gud ställer till fest i himmelen - är höjdpunkten då vi tillsammans i församlingen får omsluta konfirmanderna med förbön om Guds skyddande hand på vägen genom livet.
Här möts vi alla till måltid vid Guds bord - en måltid som påminner oss om Guds ofattbara kärlek till oss människor: Sin Sons död på korset som ger oss evigt tillträde till hans himmelska rike.

Vi får också bevittna hur varje konfirmand ikläds den vita kåpan - symbol för den nu ivuxna dopdräkten, får tända ett ljus bara för sig själv - symbol för dopljuset,
och till sist av prästen åter får ta emot korsets tecken på sin panna, på sin mun och på sitt hjärta - samma ord som sades i dopet och därefter som nykonfirmerad - sänds ut i världen som Guds älskade lärjunge!

Detta, mina vänner, är så långt från alla prov och godkännande man kan komma!"


Så sant som det är sagt. Glöm inte bort att du är värdefull!

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...