Nyhetsbrev från Normal Förlag

Hur tänker du, Beatrice Ask?

Anmälningarna om hatbrott mot homosexuella ökar. Trots detta har regeringen beslutat att ta bort prioriteringen av hatbrott i sina direktiv till polisen. Hur tänker du, Beatrice Ask?

Lars Gårdfeldt disputerade med en avhandling om diskrimineringen av hbt-personer inom kyrkan, Hatar Gud bögar?. Samtidigt som Bibeln rymmer berättelser om evig samkönad kärlek, så används den för att förtrycka hbt-personer som älskar. Vi ser det i Sverige med Åke Green - sedan hans frikännande har brott med homofobiska motiv ökat med 21%.

Tasso Stafilidis vittnar i sin självbiografiska Mitt brinnande hjärta om hur han levt med trakasserier och kränkningar - till och med från kollegor i Riksdagen.

Tasso Stafililidis fick ta emot sitt första dödshot när han var 15 år. Lars Gårdfeldt lever under ständigt dödshot.

I Bortom normen 2.0 berättar Åsa Petersen om sin homosexuelle vän som förföljs i natten när han ska hem efter en fest - och hur han räddas från bögknackare i sista sekunden och kan söka skydd på gaybaren SideTrack.

Vi minns drevet mot Tiina Rosenberg. Då stod det klart att det puttrar och pyr ett flathat i den svenska stugvärmen. Den lesbofobi som kom idagen då får oss att undra hur det är möjligt att kvinnor som inte behöver män kan vara så hotfulla i "världens mest jämställda land"? Eller kanske hänger det ihop?

Elisabeth Ohlson Wallins utställning In hate we trust turnerar i landet. Nu visas den på Stockholms länsmuseum. In hate we trust är en gestaltning av det homofobiska hatet. Det är rått, det är vidrigt och det gör ont. Men så ser verkligheten ut. Torsdagen den 17 januari håller Elisabeth Ohlson Wallin själv i en visning av utställningen, därefter framträder Tasso Stafilidis och Teater UPPÅNER med en föreställning på temat Kärlekens Pris. Missa inte!

uppmanar Normal Förlag

De mest utsatta barnen

Artonåriga Tina sitter på socialkontoret och försöker få någon form av förklaring på varför de lät henne och hennes syskon växa upp i en fa...