Läst: Snabba cash av Jens Lapidus

Det här är boken som skildrar livet bakom kvällstidningsrubrikerna, skulle man kunna säga. Det som förenar (somligt) folk på Stureplan och den organiserade brottsligheten är - kokain. Boken skildrar killen JW:s karriär från svarttaxichaufför till knarklangare, allt för att fixa snabba cash så han får råd att vara ute med kompisarna på krogen.

Jorge är latinon som med både känsla och kyla tar sig fram i knarkdjungeln. Mrado är torpeden som någonstans längtar efter ett vanligt liv. Och över alla står jugoslavmaffians okrönte kung som försöker sätta skräck i alla.

Boken är suverän. Visserligen tröttsamt med all knarkmatematik - det är mycket gram och priser - men Lapidus mejslar fram personligheter, tankarna och drömmarna om ett annat sätt att leva. Den ene tänker att om han hade haft ett ICA-kort hade han varit en bra pappa. Den andre kämpar för att ta sig ifrån ICA-världen för att istället handla på Östermalms saluhall varje dag.

Rekommenderas varmt!

ISBN10: 9170014531
ISBN13: 9789170014536

Köp den hos adlibris.se

Andra bloggar om:
,

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...