Det låg liksom i luften...

... att fd folkhälsominister Morgan Johansson skulle bli styrelseledamot i Förbundet Humanisterna. Jag har tidigare bloggat om Johansson här och här. Spännande med Humanisternas webbplats är att de rätt långt upp i länkrollen har rubriken "Kristallkulan". Det är alltså inte förbundets övernaturliga förutsägelser om en värld utan religion, utan en utmaning:

"Humanisterna vill sprida tillförlitlig information om påstådda övernaturliga förmågor. Därför förbinder sig Humanisterna att betala 100.000 kr till den som kan demonstrera en paranormal eller övernaturlig förmåga som därmed saknar vetenskaplig förklaring.

Förutsättningen är att fenomenet kan demonstreras under tillfredställande kontrollerade former. Prissumman garanteras av förbundets ordförande Christer Sturmark personligen.

Den som anser sig ha en övernaturlig förmåga eller kan demonstrera en övernaturlig händelse kan ansöka om 100.000 kr hos Humanisterna. I prissumman ingår eventuella skatter och sociala avgifter."
Spännande. Vilket samfund blir först att ta hem prispengarna?

Förresten, Morgan Johansson har verkligen en look-alike i moderaten och kyrkomötesledamoten Mats Hagelin

Andra bloggar om: , ,

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...