Biskopsvisitationen går vidare

Efter en intensiv arbetshelg med ordinarie församlingsarbete - dop *3, gudstjänst för alla åldrar

(Parentes: Jag tyckte jag fick till dramat om brödundret riktigt bra. Vår flöjtist fick vara Jesus och när han fick bröden och fiskarna och skulle tacka Gud blåste han entusiastiskt igång Glädjens Herre.)

plus gudstjänst på äldreboende - har vi idag en heldag med biskopen och hans stiftsmedarbetare. Själv ska jag få berätta om vårt konfirmandarbete. Många utmaningar väntar där. Om förslaget till nya riktlinjer tas av domkapitlet, ska vi skriva program för lärande och undervisning och handlingsplan för konfirmandarbetet. Egentligen är det sånt som vi redan har, men behöver formulera. Spännande!

Så till annat:

Läser i DN angående kamphunddiskussionen att jordbruksministern föreslår att enskilda kan förbjudas att ha hund. Och då inte bara kamphund utan alla raser.

Fakta: 2006 fanns 730.000 registrerade hundar i Sverige och av dem var 0,6 procent av kamphundsras. De stod för 10 procent av alla polisanmälda angrepp (som totalt var 2.488).

Men även en till synes fredlig golden retriever kan bli farlig i fel händer. Och en pitbullterrier i rätt händer kan vara trevlig. Läs mer på pitbull.se och vad Djurens rätt sagt i frågan.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...