Heja Svenska Kyrkan! /Inlägg av Walentine

Taget från svt.se

Svenska kyrkan i Göteborg har bestämt sig för att gå in och stödja restaurangfamiljen som fick problem efter att de vittnat mot utpressare från Bandidos. Församlingen där restaurangen ligger uppmanar alla kyrkor i Göteborg att samla in pengar och ta upp kollekter för att hjälpa till med restaurangägarnas skulder.
- Vi tror att många människor vill visa sitt engagemang, säger Marika Palmdahl, Brämaregårdens församling. Jag tror också att det är viktigt att kyrkan visar att kristen tro också handlar om att handla. Samtliga präster, diakoner och församlingsledningar i svenska kyrkans 37 församlingar i Göteborg har fått mail om att samla in pengar, äta på restaurangen och ta upp församlingskollekt den 15 oktober till paret. Marika Palmdahl skickar gärna utmaningen att samla pengar vidare till andra kyrkor och samfund. Nu är fokus på en familj, men i framtiden krävs stöd för andra drabbade.
Brämaregårdens församling har redan hjälpt till med en elräkning från tiden när restaurangen var stängd. I det längsta ville ägarna klara sig själva och räkningen betalades därför i sista stund innan elen skulle stängts av.
Och många människor vill hjälpa familjen genom att äta på deras restaurang. I dag blev det nästan panik i restaurangen. Fullsatt, maten tog slut och några fick komma tillbaka senare.


Idag är jag en glad och stolt medlem av Svenska Kyrkan. Tycker att detta initiativ är både fint och omtänktsamt. Jag vet hur denna familj har lidit och samhällets totala oansvar emot familjen är skrämmande. Skönt då att det finns andra som tänker med hjärtat emellanåt

Heja Heja!

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...