Mer trender från kyrkan!

Caroline Krook har av nättidningen Dagens PS placerats på listan över Sveriges 101 största trendsättare. Så här skriver dom om henne:

"Biskop i Stockholm. Hon sätter trender långt utanför kyrkan. Caroline Krook har till exempel talat sig varm förhomosexuellas rättigheter. Men hon gillar inte popmusik."
Det där sista ska väl anspela på händelsen i somras när hon klev in i grannens hus och sänkte bergsprängaren. Coolt.

Svenska kyrkan kan vara glad över att ha Caroline Krook som biskop, det har jag skrivit förr. Jag känner mig bara mer och mer orolig inför kommande biskopsrekryteringar. Och inte minst ärkebiskopsvalet nästa år! Jag saknar fortfarande diskussionen kring vad vi ska ha ärkebiskopen och biskopen till. Kyrkoordning ger sitt tydliga svar, men texten där måste få kött och blod också. Trendsättarna bland tidigare biskopar är väl de som har blivit mest betydelsefulla. Så lite mer av utspel och provokationer kanske inte skadar. Vi vill väl att svenska folket ska ha fler kristna förebilder än Åke Green och Åsa Waldau?

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...