Jobbig megatrend 2006

Nättidningen Dagens PS listar megatrenderna 2006. På nummer 8 kommer en grej som jag tycker är superjobbig. Jag hade 3:a i matte och fattade aldrig nånting på naturvetenskapen. Sudoku låter i min hjärna som en japansk familjebil. Så megatrend nr 8 är

HJÄRNAN I FOKUS

"Vad: Om 90-talet var kroppens årtionde så var början av millenniet själens år. Nu satsar vi allt mer kraft på att utveckla vår viktigaste tillgång i kunskapsekonomin – hjärnan. Smart och harmonisk är den nya idealbilden.

3 tecken i skyn: 1/ Först kom yoga. Nu exploderar sudoku och annan hjärngympa. 2/ Modet 2006 stavas klassiskt och strikt. Det handlar alltså om kläder som döljer kroppen - och signalerar intelligens. 3/ Det blir allt vanligare med självhjälpsböcker. Och både romaner och faktaböcker fungerar allt oftare som statussymboler i bokhyllan. Dessutom börjar vi snegla åt smartpillren för att ytterligare få fart på vår hjärnkapacitet. Prognos för 2006: Het."

Märker att
Yastory redan har hakat på trenden och har, ve och fasa, matteuppgifter som word verification! Jaja, det är väl bara att gilla läget och shejpa upp sig, då.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...