Mail om Frimodig kyrka

"Är inte detta Trolöshet mot väljare och medlemmar i Svenska kyrkan?
Två av Frimodig Kyrkas första namn i kyrkomötesvalet har placerats där utan att de varit tillfrågade om de vill stå högst upp.

I Västerås stift en lista som man komponerat ihop via bekanta till en av talesmännen.
Joakim Svensson erkänner i Kyrkans Tidning att " Vi har varit så odemokratiska att styrelsen fastställt våra listor i alla stift"

Ledande kvinnoprästmotståndare utger sig vara ett alternativ som inte kunde acceptera demokratiska beslut i Posk bilda eget och kör sen sitt eget race och verkar ha svårt för att verka i demokratisk anda. Har sen ambitionen att ta sig in på kyrkomötet och frågan är om dessa är så pass rumsrena att de kan sitta i demokratiska organ då de näppeligen har svårt idag.

Dessutom är de flesta namn ledande kvinnoprästmotståndare och har genom åren inte kunnat acceptera ett demokratiskt beslut om kvinnliga präster har rätt at verka i svenska kyrkan utan hela tiden motarbetat och argumenterat emot kvinnliga präster. Man hävda att man vill arbeta för konstruktiva lösningar i ämbetsfrågan så kvinnoprästmotståndare åter kan prästvigas och de som finns idag åter skall få tillträda kyrkoherdes tjänster och bli biskopar.

Frimodig kyrka är det enda verkliga alternativet för kvinnoprästmotståndare som inte kan samarbeta och de som strävar efter att gudstjänstfirande medlemmar endast skall sitta i styrande organ i kyrkan. Demokratin verkar vara hotad av Frimodig kyrka.
Mvh
Bengt Bertilsson"

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...