Reva-spanare

Kritiken mot polisens id-kontroller av människor med syfte att hitta papperslösa har bland annat lett till att organiserade spaningssystem upprättats. Facebooks Reva-spaning är ett exempel.

Jag har full förståelse för detta. Men att upplysa andra var poliserna finns kan också innebära att det arbete som polisen bör syssla med - gripning av knarkförsäljare och rattfyllon - riskeras.

Ändå bör reva-spanarna försvaras. I ett demokratiskt, öppet land som Sverige ska polisen syssla med att förhindra kriminalitet. Stötande för en rättstat och en demokrati, tycker Leif GW Persson. Jag tittar på klippet med honom och tycker det är stötande att han och programledaren talar om att människor är här illegalt. Vad som är illegalt är att det råder krig och förföljelser överhuvudtaget, och vi har en skyldighet att hjälpa utsatta människor. Ja, en mer human flyktingpolitk, tack!

Har du ännu inte läst Jonas Hassen Khemiris "Bästa Beatrice", bör du göra det nu.




Svenska Dagbladet: Varnar för polisens reva-kontroller

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...