SMS:a Gud!

Svenska kyrkans 1-åriga bönewebb tar nu plats på nya nätarenor, meddelar pressekreterare Kristiina Ruuti på kyrkokansliet i Uppsala. På måndag flyttar bönewebben ut och finns som annons på bland annat Facebook, Google, MSN, Aftonbladet och tidningen Tara. Där finns det möjlighet att skriva in sin bön direkt under fyra veckors tid.

– Nätet och sociala medier är dagens kyrkbacke, där man möts och utbyter tankar. Svenska kyrkan vill med hjälp av bönetemat och bönewebben ta en plats i det offentliga rummet, säger Marianne Ejdersten, enhetschef för nationell kommunikation i Svenska kyrkan.

– Under hösten funderar många över kyrkan och religionens roll. Svenska kyrkan vill öka synligheten och inbjuda till samtal på olika sätt. Det personliga mötet kan även ske på nätet, säger hon.

På bönewebben finns det över 35 000 böner och den utgör den största bönesamlingen i Sverige. Sedan lanseringen har drygt 100 000 personer besökt webbplatsen från 98 länder och media har berättat om bönesatsningen såväl i Sverige som utomlands.

– Bönewebben visar att den fyller en stor och viktig funktion och att uttryckssätten ärmånga. Vi vill med vår nya satsning lyfta fram bönen – Hjärtats samtal med Gud! Enligt våra undersökningar så ber en femtedel av svenska folket regelbundet.

Utöver nätet satsar Svenska kyrkan på affischer och trafikreklam med budskapet ”Sms:a Gud” i elva städer. På affischerna ser man en person med knäppta händer och en mobiltelefon. Det blir fem olika bilder; en tuff tjej med turkosa naglar, en med manschettknappar, helt vanliga händer och en äldre kvinna samt en man med grova arbetarhänder.

– Allt för att synliggöra att vem som helst ber och var som helst – känn stor frihet att samtala med Gud. 2010 är utlyst som Bönens år av kyrkomötet, avslutar Marianne Ejdersten.

Trafikreklam "Sms:a Gud" på följande orter:

Vecka 44-45 Halmstad, Jönköping och Umeå samt Växjö
Vecka 45 och 48 Alingsås/Vårgårda, Skaraborg och Luleå
Vecka 47 -48 Stockholm, Sundsvall
Vecka47-48 Göteborg
Vecka 48-49 Borås

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...