Vem är Sven-Bernard Fast?

Jo, det är vinnaren i biskopsnomineringsvalet i Visby stift och kanske näst på tur att bli biskop. Han gick vidare till själva biskopsvalet tillsammans med stiftsprosten Richard Wottle, 57, Visby, kyrkoherde Ingemar Söderström, 58, Örebro Nikolai församling, Elna Lundqvist Wahlgren, 50, och domkyrkokaplan Thomas Stoor, 55.

Utslagna blev Lars B Stenström, Elisabeth Gerle, Håkan E Wilhemsson, Anders Roos, och Per Anders Sandgren.

Sven-Bernard Fast född 1951 och är idag generalsekreterare för Sveriges Kristna Råd. Tidigare har han blanda annat arbetat som handläggare för ekumenik vid kyrkokansliet i Uppsala, och präst och föreståndare för Rättviks stiftsgård.

På frågan om vilken kyrkans viktigaste roll i dagens samhälle är svarade han så här:

"I spänningsfältet mellan mötet med Gud vid altaret och i medmänniskan har Kyrkan sin kallelse att förmedla hopp och livsmod. Vi behöver inte föra Gud till världen men tillsammans upptäcka Gud i världen."
Tidsplan: Hearing med kandidaterna 18 november, val 30 november, ev hearing med de två kvarvarande kandidaterna 9 december, ev val nummer två 22 december, biskopsvigning tillsammans med ny biskop i Linköping 6 mars 2011 i Uppsala domkyrka.


Kyrkans Tidning
Visby stift
Ad orientem versus
Inger Harlevi

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...