Karins måbättre-reflektioner. Del 4.

Bara för att du nu har ätit ditt livs sista croissant behöver det inte innebära att du från och med nu bara kommer att äta tråkigt bröd.
Mina dinkelgrahamscones med solrosfrön är jättegoda, superenkla att göra och kräver inte mer än några goda ekologiska ingredienser, en vanlig matberedare och en ugn.
Gör så här: Kolla så att ingen har lagt något i ugnen. Om den är tom, sätt den på 225 grader.
Kolla så att du har 2 dl grahamsmjöl, 2 dl dinkelmjöl, 1 dl dinkelflingor, 1/2 dl solrosfrön, 2 tsk bakpulver, 100 g margarin, 2 dl havremjölk hemma.
Jag väljer ekologiskt rakt av. Dinkel är en gammal vetesort som har mer protein än vanligt vete. Välj dinkel om du tänker på GI. Dinkelflingor gör du god gröt av, men det är en annan historia.
Det kraftiga grahamsmjölet stannar länge i magen och gör att du är mätt längre. Havre - eller sojamjölk tycker jag känns bra för klimatet och för djuren - behövs inga kor som måste få kalvar för att du ska kunna äta bröd. Oatleys är vitaminberikad, innehåller ingen laktos heller.
Montera matberedaren. Det är inte meningen att du ska behöva kladda ner dig, köket eller bebisen (om du har en sån, som måste underhållas emellanåt.) Lägg i alla ingredienser. Margarinet ska tärnas.
Kör i 10 sekunder. Kleta upp innehållet på ett bakplåtspapper som du placerat på en plåt. Använd två skedar och platta till så att det blir tjusiga brödkakor. Fem-sju stycken blir det beroende på hur stora du vill ha dom.
In i ugnen, femton minuter ungefär. Enjoy!

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...