Bortom "normen"

Tvångsäktenskap har man ju hört talas om, men det finns faktiskt situationer där staten kräver att gifta par ska skilja sig. Se intervjun med Alexander och Noa som tvingades till skilsmässa för att Alexander skulle kunna göra sin könskorrigering.

Dessutom blev det problem för dem i den frikyrka de tillhörde.

I Hässleholm blev Sara Lund (som är identisk med Claes Schmidt) portad från Pingstkyrkan där hon skulle föreläsa på Internationella kvinnodagen. Orsak: Sara/Claes har levt som öppen transvestit i fyra år. Pingstpastorn menar dock att det inte är Sara som person, utan innehållet i föredraget som gör att det stoppas.

"Han uppger att han läst om föredraget "kvinnor, män och alla vi andra" på Schmidts hemsida och bedömt att innehållet strider mot församlingens värderingar, grundsyn och lära", skriver hd.se.

Och Parvin Ardalan fick inte åka till Stockholm för att hämta sitt Olof Palme-pris.

En positiv nyhet är dock att Björklund o co föreslår att invandrarflickor inte befrias från rätten att lära sig simma, vara med på idrotten och sex-och samlevnadsundervisningen. Normen allas lika värde kommer ibland fram. Fint.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...