Lyssna i morgon

Jag medverkar i Radio Skaraborg imorgon bitti efter kl 8.30 med anledning av Skara stifts besked i vigselfrågan.

Ur remissvaret:
"Vi finner inga avgörande skäl till att ändra ett redan inarbetat språkbruk, med de båda termerna "äktenskap" och "partnerskap", men vill betona att det inte innebär någon skillnad i värde och att båda dessa former för samlevnad bör regleras på likartat sätt i en samlevnadsbalk."

"Det finns emellertid en variant --- nämligen att göra om den obligatoriska hindersprövningen till registrering. Då skulle båda parter behöva infinna sig vid skattekontoret och kontorspersonal fungera som vittnen, men någon annan förändring av hindersprövningen skulle inte behövas. Idag är visserligen behandlingen av hindersprövningar centraliserad till relativt få ställen i landet, men den kan utan större besvär utlokaliseras till de lokala skattekontor som finns på många håll. Efter en sådan registrering kan paret sedan ha en religiös eller borgerlig ceremoni på lämplig plats."

Andra bloggar om: , ,

intressant

Uppdatering: Lyssna här, fredagen den 19 oktober 8.30-09.00

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...