Lägret slut - nu börjar semestern

Hemma igen och alla var trötta men nöjda. Supertur med vädret. Ösregn i natt, men vad gör det när man kan torka handdukar i bastun och lägga ut tält på tork i gympasalen (vi har nog den enda kyrkan i Skara stift med gympasal).

Det är alltid roligt att åka ut med idrottskonfirmander. Dom är vana vid gruppaktiviteter, att ta ansvar och hugga i istället för att gnälla. Och igår hade vi ett jättefin bibelgenomgång där dom verkligen frågade om allt. En tjej kom fram efteråt och sa att "man tror typ mer på Gud när ni berättar sådär bra." Det får man ju ta åt sig av.

Kyrkekvarn är verkligen en bra plats att ha läger på. Självhushåll är för mig ett måste på läger. Matsalar med mat på bestämda tider orkar jag inte med. Dessutom är det mycket lärorikt för ungdomarna att ta ansvar för matlagning och disk.
"Öhh, det blir ju skitjobbigt för dom som diskar om vi inte sköljer av tallrikarna!"

Fina foton blir det längs Tidan, men kameran ligger fortfarande i packningen.

Nästa läger blir i slutet av augusti . Då är det nästa årgångs äventyrskonfirmander som ska få sova en natt i tält på Tidans strand. Frilufsandet i Svenska kyrkan dog absolut inte då Ansgarsrörelsen gick upp i Svenska kyrkans unga, men man får kämpa för det. Ungdomarna tycker att det är kul och det är inte svårt att motivera teologiskt. Gyllene regeln förklaras bäst i samband med hästridning.

Men nu är det semester. Fem veckor med korta avbrott för nödvändig administration och någon kyrklig handling.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...