Tisdagstrean

Någon kanske undrar varför jag är skeptisk till Göran Skytte.

Göran Skyttes kompis, medförfattare och andlige vägledare Bo Brander, som föreslagits bli biskop i Växjö, behörighetsförklaras inte eftersom han inte vill svara på följande frågor:

1) Jag förklarar mig beredd att i alla uppgifter tjänstgöra tillsammans med andra som vigts till uppdrag inom kyrkans vigningstjänst oavsett deras kön.

2) Är du villig att och avser du att personligen viga både män och kvinnor till präster om du utses till biskop?

3) Avser du att till kyrkans vigningstjänst viga någon som inte förklarat sig beredd att i alla uppgifter tjänstgöra tillsammans med andra som vigts till uppdrag inom kyrkans vigningstjänst oavsett deras kön?


Istället konstaterar han att fråga nummer ett formulerats i en ”atmosfär där kyrkopolitiska krafter medvetet drev igenom en agenda för att ur Svenska kyrkans vigningstjänst utrota dem som har den teologiska grundsynen att Kristus givit biskops- och prästämbetet enbart åt män.”

Nja. Det är inte svartrockarna som utrotats, det är den teologiska grundsynen att Kristus gör skillnad på man och kvinna som är utrotad. Men Brander och hans gäng driver medvetet en egen kyrkopolitisk agenda för att tystna ner kvinnor som Kristus kallat och sänt i prästämbetet.
"Nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus." (Galaterbrevet 3:27-28)

Källa: Kyrkans tidning

Andra bloggar om: , ,

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...