Svar till Pastor Astor

"Hallå där! Nu har jag väntat i flera dar på att få reda på vad ni gör med de stackars konfirmanderna! Flera olika scenarion har utspelats i mitt huvud. Jag fruktar att "dagisbränderna" egentligen handlar om undanskaffande av bevis. Varför kan inte Svenska Kyrkan "träna" på råttor eller norrmän, t.ex. istället? Hur många "träningskonfirmander" går åt per läsår, och är försöksverksamheten koncentrerad till Skövde eller sker dessa skamliga experiment (jag har som sagt haft tid att fundera) på flera håll i vårt land? Har ni socialstyrelsens godkännande, eller anser ni att det räcker med ett gudomligt mandat? Innefattar försöken obeprövad liturgi? Massiv överdosering av den aronitiska välsignelsen? Taizéterapi? Experimentell eukaristi? Sker verksamheten i stadens kyrkor eller i "läger"? Hur kompenseras föräldrarna? Efterskänks t.ex. kyrkoskatten?"

Karin svarar: Nej, det är inte så allvarligt som det låter. Träningskonfirmanderna är ett glatt gäng från träningsskolan som kommer varje tisdag och lär oss massor om Guds kärlek. Vi lär dom sånger om Gud och går på ett konkret sätt igenom vad det här med Gud handlar om.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...