Ärkebiskopsvalet - hearingen

Sjukdag idag, och vad muntrar mer upp än hearingen inför ärkebiskopsvalet? Från soffan, förstås, suveränt bra att dom sänder hela festen i SVT 24. Men så mycket fest var det inte, och det var kanske inte meningen. Först ut en nervös Thomas Söderberg, som jag inte tyckte svarade på så många frågor utan valde att problematisera innehållet i frågan. Så min bild av Söderberg har inte blivit tydligare. Trevlig, centerpartist, 80-talsglasögon. Nej, han kommer aldrig bli biskop. Carl-Erik Sahlberg var desto roligare. Som rekvisita en sliten bibel som han vid valda tillfällen slog handflatan mot för att förstärka effekten av hans ord. I mina öron många knepigheter om mission, homosexualitet och demokrati. Jag tycker att han ska fortsätta med det jätteviktiga jobb han utför i huvudstaden. Anna-Karin Hammar överraskade positivt! Väl förberedd, kloka svar och humorn ständigt lurande.

Jesus sa: Gå ut och gör alla lärjungar till människor. (Anna-Karin citerar Gunnar Edman)
Henne ska Svenska kyrkan inte tappa bort, blir hon nu inte äb hoppas jag verkligen att hon inte tröttnar på biskopsval, såsom Gerle och Hemström verkar ha gjort. Anders Wejryd och Ragnar Persenius svarade som förväntat. Jo förresten - Persenius ville inte "sälja ut dom homosexuella för ekumenikens skull". Way to go, Ragnar!

Minus till SVT24:s ljudtekniker. Fick hålla på att sänka och höja volymen på fjärrken hela tiden. Lite ljudtest innan man börjar kan man väl ändå bjuda tittarna på.
Bilden är en "Veckans Parsmo" från Kyrkans tidning. By the way..."andra chansen" - det måste väl vara biskop av Lund, då, eller? *fnissar hejdlöst*

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...