Vanligast och kvinnligast i teve

Kollade precis på Carin 21:30 när Maria Wetterstrand och Linda Rosing diskuterade kvinnlighet. Eller ja. Maria kan ju prata för sig. Hon är tuff och självsäker och ett bra föredöme. Hon skäms inte för något och är heller inte så naiv att hon förnekar glastakets existens. Men hon tjôtar på bra, lägger ner rösten och vägrar ha annan frisyr än tofs.

Linda däremot. Jag måste erkänna att det här var första gången jag såg henne live. Något mer deprimerande får man leta efter. Inget minspel. Inget kroppsspråk. Försöker tala om för tittarna att hon är en helt vanlig tjej som gör vanliga grejer. Mnä, Linda. Det bästa vore nog att åka på retreat till Vadstena, strunta i att skriva den där boken (eller..."släppa" boken, som hon sa) och absolut inte föreläsa för unga tjejer. Isåfall får hon klippa av sig fjortishåret, befria sina kroppsdelar, prioritera kidsen och relaxa. Då blir hon ungefär som oss andra, vanliga 30-åringar.

Förresten, den som hade mest charisma av tjejerna var programledaren själv. Hon är vanligt snygg, vanligt smart och har en vanlig dialekt.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...