Hört: Bodies Without Organs: Prototype

Säga vad man vill om Alexander Bard, men han vet sannerligen hur slipsten ska dras. Bodies Without Organs är en musikalisk livlina för oss som tyckte att Pet Shop Boys, Alphaville och Depeche Mode var det häftigaste som fanns på 80-talet. BWO är ett elektroniskt syntpopband med sound som lägger sig som bomull kring själen. Bandet består av Martin Rolinski, Alexander Bard och Marina Schiptjenko. Fräckt med laptoparna och riffen, men rätt ändå förutsägbart.

”Prototype” håller hög klass med singlarna Living In A Fantasy, Open Door och Conquering America. Walking The Night är en rolig låt som är perfekt att köra i bilradion mörka höstdagar då Billingen ska korsas på väg till jobbet. Open Door har i ett extraspår pitchats upp till en uppiggande diskolåt. Mycket text, många toner utan att kännas övermäktigt. Min favoritlåt är helt klart Sunshine In The Rain:

”Can you feel the raindrops in the desert
Have you seen the sunrays in the dark
Do you feel my love when I´m not present
Standing by your side while miles apart

Sunshine in the rain
Love is still the same
Sunshine in the rain
Sunshine in the rain
Love is still the same
Sunshine in the rain”

Är det inte själavård, så säg...? Det gäller också tonspråket - taktfasta ackordbyten , Martins och Marinas unika röster och jag får känslan av att inget ont kan hända. Hmh, förutom risken att någon råkar dra ur sladden till Alexander Bards laptop, förstås. :)

Bodies Without Organs website är värt ett besök. Snygg layout, intressanta detaljer om artisterna (Martin gillar lök, Marina har hund, Alexander diggar ”Helt Hysteriskt”), downloads, chatt och forum.
Connect to a fantasy...

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...