Egna blöjor på dagis är jättebra

I vanliga fall brukar jag bläddra förbi stockholmssidan i DN, men idag var det en artikel som jag läste. Från och med denna vecka får föräldrarna ta med sig egna blöjor till sina barn på förskolan. Förskolan får enligt ett beslut i förskole- och grundskolenämnden i Nacka kommun själva välja vad dom vill lägga pengarna på, och då är inte blöjor något som prioriteras. Kostnaderna för blöjorna uppgår till närmare än miljon kronor per år.

Ett föräldrapar som intervjuas är jättearga och undrar om dom ska behöva skicka med frukt också. V, mp och s reserverade sig mot beslutet. Från vänsterpartiet kom dessa visdomsord: "Nämndens beslut kommer att få samma ekonomiska konsekvens som en avgiftshöjning. Dessutom innebär det krångel för både personal och föräldrar med förvaring och påminnelser. Vi tycker att det är slöseri med personalens tid och kompetens."

I´ve got news for you. Det här systemet har vi i Skara kommun och det fungerar jättebra. Det innebär att vi själva väljer vilka blöjor vi vill att våra barn ska använda. Varje barn har ett eget fack i badrummet där blöjpaketen finns. När det börjar ta slut, sätter personalen en lapp på barnets låda i kapprummet. Inte det minsta besvärligt och tar inte alls lång tid.

Här är länken till DN-artikeln.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...