Tips för varma kyrkmänniskor

Det verkar som om ytterligare ett gäng konfirmander tagit steget ut i världen som konfirmerade. Gud är med oss.

Nu återstår återhämtningen för somliga anställda i samfälligheten, funderar på att hämta hit vår friskvårdsmyyyyyysperson M i taxi så vi kan dra ner på värktablettsintaget här på avdelningen.


Carina (Room4U) skriver:
Jovars.. då var det klart!
Nu e man konfirmandlös och ledig - snyft - dessa rara ungar i vita klädnader med ett stort lugn över sina små söta ansikten..
(Även undertecknad tassade/vaggade/svassade välj själv.. runt i dito vit klädnad för att liksom passa in i gänget.. undrar hur prästkollegorna klarar den inomkroppsliga bastu som oförutsett liksom smyger sig på en när man är klädd i hellångt?? Dessutom måste ni ju nära få värmeslag då ni kränger på er mässhaken vilken både väger tungt och är hermetiskt tillslutande runt kroppen...)


1. Det måste vara rätt material i de liturgiska plaggen. Bomull sá dé vá, men då får man problem med bibeltexten om man har en fundamentalistisk bibelsyn, eftersom det i helighetslagarna i 3 Moseboken står att man inte får blanda olika sorters tyg. Och det brukar ju vara lite polyester i prästskjortan. Mest praktiskt alltså är att omfatta en modern historisk bibelsyn :)

2. Man måste dricka massor med vatten innan, så man inte drabbas av vätskebrist och svimmar. Jag har inte många önskemål på min "logelista" (Anne-Marie i S:ta Birgittas kapell har helkoll på det: vatten på altaret och ingen spade i mullådan) men vatten måste man ha, gärna vichy nouveau med mango/papaya.

3. Är det varmt kan man med fördel använda T-shirt och s k fuskkrage.
Det gör att man lätt kan byta tröja mellan t ex begravning och minnesstund.

4. Mässhaken på så sent som möjligt, dvs under offertoriepsalmen. Den bär jag med stolthet och andakt.

5. För att slippa varm blank näsa, grunda ordentligt med primer eller foundation (på teatern har man pancake som är mkt effektivt men det kladdar dessvärre). Sen på med puder, vattenfast mascara (t ex Kanebos 37 grader som Malin Berghagen och jag använder), och bättra på med puder under gudstjänsten vid behov.

6. OBS! Bättra på pudret när du står vänd mot altaret! Då kan man dessutom i spegeln hålla koll på hur långt gudstjänstvärdarna har kommit med kollektupptagandet.

7. Förlägg kyrkfikat på lämplig plats!

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...