Nationaldagsafton

är det idag om man får tro reklambladet från Skara kommun som dimper ner några gånger om året. Det händer inte så mycket, så dom tar med en tre-fyra månader i taget. Det är ju bra att veta vilka intressanta föredrag som finns i september, om jag skulle bli nervös för att drabbas av intellektuell torka i juli. Dååå ska jag ha tre veckors semester. Egentligen skulle jag ha en vecka i maj också, eftersom vi tänkte att sonen skulle skolas in på en annan förskola då, men nu är det alltså juni och vi har inte hört nåt.

Iallafall, ikväll skulle det visst vara något jippo på stan, imorgon ska det vara ännu mer jippo på stan, iofs är Jimmy Jansson och FF-Annie jätteduktiga, så för deras skulle kanske man skulle dyka ner och mingla lite.

Kan inte låta bli att fnissa lite. Klockan 11 ska det vara nationaldagsandakt i domkyrkan. MEN HALLÅ. Vi skilde oss från staten för 5 år sen. Vi ska väl inte tillbaka till att bli nån slags "nu ska vi ha en offentlig stats-statskyrka där alla kan känna sig hemma, vi har öppet för att det passar väl bra och för att så många får plats i kyrkan också".

Nej nej. Låt den kyrkliga personalen vara ledig när det är nationaldag, vi är lediga så få röda dagar ändå. Undrar om dom fackliga representaterna i domkyrkoförsamlingen verkligen har reflekterat över detta.

Alltså: Nationaldagen är lika lite en kyrklig högtidsdag som Nyårsdagen och Midsommarafton. Men : mer ledighet till folket kan aldrig skada. :)

Dessutom. Man vet ju inte vad man förväntas tycka nuförtiden. Vi ska nog inte tycka alls. Men hallå, jag vill oxå folkomrösta om EU:s grundlag, och jag vill folkomrösta om monarkin också. :)

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...