Regeringens senaste om asylsökande: förbluffande logik

Läser ur regeringens lagrådsremiss om den senaste idén att ta bort stödet för flyktingar som fått avslag:

"Ett beslut om avvisning eller utvisning får aldrig verkställas till ett land om det finns skälig anledning att anta att utlänningen där skulle vara i fara att straffas med döden eller att utsättas för kroppsstraff, tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning, eller om utlänningen inte är skyddad i det landet mot att sändas vidare till ett land där utlänningen skulle vara i sådan fara (12 kap. 1 §). Ett beslut om avvisning eller utvisning får som huvudregel inte heller verkställas till ett land om utlänningen riskerar att utsättas för förföljelse i landet eller om utlänningen inte är skyddad i det landet mot att sändas vidare till ett land där utlänningen löper risk för förföljelse (12 kap. 2 §)."

Då återstår frågan: varför får en asylsökande inte uppehållstillstånd om hen kommer från ett land det det finns just skälig anledning att anta att hen skulle vara i fara att straffas med döden? 

Tänk om, tänk rätt. Återinför en human flyktingpolitik! 


Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...