Skövdes kommunalråd ringer polisen

Skövde Nyheter har som tradition att i varje nummer göra en enkät med frågor som ställs till en "blå" och en "röd" politiker. 
Denna vecka är det kommunalrådet Katarina Jonsson (M) och riksdagsledamoten Monica Green (S) som bland annat får svara på frågan pm de skulle ringa polisen om de får reda på att någon gömmer flyktingar. 

Green svarar varken ja eller nej utan menar att det beror på omständigheterna. 

Jonsson däremot, svarar "ja", utan att lägga ut texten ytterligare.

Det är inte olagligt att gömma flyktingar. Det är en desperat åtgärd i syfte att undkomma den förföljelse, tortyr och bråda död som flyktingen ser som följd av att deporteras. 

De som gömmer (som jag känner till) är antingen flyktingar själva, eller i vart fall människor som lever under knappa förhållanden men som brinner för människor och mänskliga rättigheter. De lyssnar till barnen och deras föräldrar. De pysslar om apatiska sängliggande och försöker hålla hoppet uppe. 

Det är kloster och kollektiv. Barnkonventionen, Bibeln, Genevekonventionen och Koranen. Det finns många drivkrafter bakom längtan efter fred, frihet och framtidstro. 



Men Jonsson, hon skulle ringa polisen. 

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...