Livsfarliga män

"Hur många fler spädbarn och små barn ska behöva drabbas av olyckor, för att deras pappor har hand om dem?

Hur länge ska vi tysta ned olyckor med barn som fått fingrarna avklippta av bildörren av en stressad pappa?"


Familjerådgivaren och ledarskapskonsulten med inriktning på hjärnans utveckling Eva Sternberg, skriver i Expressen om hur livsfarligt det är för barn att deras pappor tar hand om den.

Då undrar jag lite stillsamt om Eva Sternberg tycker att det är bättre att dessa livsfarliga män är på sina arbeten. För om män inte kan hålla reda på kastruller med kokande vatten, bildörrar och trappgrindar, hur ska vi då kunna tillåta dem att vara byggjobbare, doktorer eller piloter?

Eva Sternberg är en av grundarna till stiftelsen Kvinnor Kan. Visst kan kvinnor. Men män kan också. En av feminismens viktigaste uppgifter är just detta: att supporta de män som självklart tar halva föräldraansvaret.

Så finns det naturligtvis livsfarliga män på riktigt, liksom det finns livsfarliga kvinnor. Det finns män som fått vårdnad om de gemensamma barnen sedan de slagit ihjäl deras mamma. Men det är en annan debatt.

nyhetskanalen.se

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...