Enkät om hbt-personers upplevelser av terapi

"Hej!

Den här enkäten riktar sig till dig som är hbt-person (homosexuell, bisexuell, transperson) och har gått i terapi (oavsett anledning till varför du gick i terapi). Enkäten är en del i en psykologexamensuppsats som också kommer baseras på intervjuer med hbt-personer om upplevelser av att gå i terapi. Vi som skriver uppsatser heter Rebecka Stenberg och Sara Nilsson och går på psykologprogrammet vid Lunds universitet.

Ett av huvudsyftena med enkäten är att undersöka hbt-personers upplevelser av terapi. Vi är särskilt intresseradeav vad som varit bra respektive dåligt i den/de terapi/er man gått i, kopplat till att man är hbt-person, samt hur terapeuten har agerat i dessa situationer. Syftet med enkäten är att få en överblick av hbt-personers upplevelser av att gå i terapi samt att hitta personer som vill delta i en intervju kring sina terapierfarenheter.

Idén till uppsatsen har växt fram ur tidigare arbete med hbt-frågor samt ur ett intresse av hur relationen mellan klient och terapeut påverkar en terapi. Tidigare svensk forskning saknas på området hbt-personers upplevelser av terapi och vi hoppas därför att du kan tänka dig att lägga en stund på att svara på vår enkät. Vår förhoppning är att vår uppsats ska kunna leda till att fler hbt-personer som går i terapi får positiva upplevelser av det.

Enkäten tar 10 – 25 minuter att fylla i.
Tack för att du bidrar med dina erfarenheter!

Sara Nilsson & Rebecka Stenberg
Lund, december 2009"

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...