Det påstås så mycket om Gud...

Du är varmt välkommen till Teologisk tankesmedja - forum den 26 oktober på Lilleskog!

Ämnet är: Det påstås så mycket om Gud…


Skara stifts präst- och diakonmötet i början av september handlade om Gud. Vid denna tankesmedja fortsätter vi samtalet om Gud. Till tankesmedjan är alla välkomna, oberoende av vem man är. Till detta seminarium inbjuds sålunda såväl de som deltog i präst- och diakonmötet, och de som inte var med, att reflektera mot bakgrund av de föredrag som hölls.

Text att läsa: Mötets föredragstexter skickas ut till den som anmäler sig, och de är skrivna av Cristina Grenholm, Mitri Raheb, Erik Aurelius, Inger Lindeskog och Carl Sjögren.

Var och en förbereder en fri reflektion på 300 ord utifrån det perspektiv man själv väljer, och vi delar och lyssnar till varandras inlägg.

Tankesmedjans idé bygger på att var och en å ena sidan försöker uttrycka sina tankar och å andra sidan lyssnar till de andras synpunkter.

Samlingen börjar med middag 17.30, och är slut 20.30, efter att vi druckit en kopp te.
Kvällen kostar 120 kr. Du kan antingen betala kontant eller också skickar Lilleskog en faktura (fakt. avg. 20 kr tillkommer).

Senaste anmälningsdatum 19 oktober och du anmäler dig till esbjorn.sardqvist@svenskakyrkan.se

stiftets webbplats hittar du också information om tankesmedjan.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...