Dagens sämsta...

...text bjuder verkligen GP på när man kommenterar värnpliktsrådets kritik av kvinnliga värnpliktigas underkläder. Män är soldater, kvinnorna på Lv6 i Halmstad är "amasoner".

Den mansgrisiga framställningen är intressant inte bara ur ett språkligt perspektiv. Kollar på wiki vad man skriver om amasoner:

"Enligt vissa forskare är amasonerna och amazonomachi (dvs de strider som de grekiska heroerna utkämpar mot amasonerna, min kommentar) till för att visa hur saker och ting inte skall vara enligt det antika Greklands patriarkat . Männen skulle arbeta utomhus, resa och föra krig; vara aktiva. Kvinnorna, speciellt i enlighet med atenska ideal, skulle hålla sig inomhus och vara passiva. Eftersom amazonerna för sina egna krig, de gifter sig inte och lever i matriarkat så måste de bekämpas, annars hotas både fortplantningen och könsrollerna. (min fetning) Många av antikens hjältar får en chans att besegra amasonerna exempelvis Herakles, Akilles och Theseus."


Är det fortfarande lite jobbigt med yrkesarbetande kvinnor i allmänhet, och i försvaret i synnerhet?

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...