Humanisterna tar över kyrklig verksamhet

Årets roligaste aprilskämt står Kyrkans tidning för. Humanisterna och deras ordförande Tristan Burmark leasar ett pastorat i sörmland för att få registreras som trossamfund.

"Redan tidigare har Humanisterna kritiserats för att vara närmast beroende av Svenska kyrkans former och ceremonier som de samtidigt vill vara ett ateistiskt alternativ till. I avtalet mellan Humanisterna och kyrkonämnden ingår också ett fortsatt serviceansvar för viss gudstjänstverksamhet. Kyrkonämnden har förhandlat fram att ordet ”Gud” också i fortsättningen måste nämnas minst tre gånger under en gudstjänst — Humanisterna får dock uttala ordet ironiskt och göra en gest med så kallade ”hartassar” när det sägs.

– Men vi kommer också att bidra med visst nyskrivet material, säger Burmark och avslöjar att Eva Dahlgren redan bidragit med den nyskrivna psalmen ”Det bor minsann ingen ängel i mitt rum”, medan Björn Ulvaeus till Humanisternas nya, könsneutrala vigselordning bidragit med verket ”I do, I do, I do, I do, I do”. "
"

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...