Vem kommer till himlen?

Skrev precis ett svar på frågespalten på svenskakyrkan.se om huruvida man kommer till helvetet om man är sambo.

Maria bloggar bra om detta svåra ämne. Jonas Gardell menar att Gud är där människorna är, oavsett om de tror på Gud eller inte. Men samtidigt är det svårt, tänker Maria och även jag, att tänka bort någon form av dubbel utgång. För man måste ju kunna välja Gud, och också välja bort Gud, annars vore det inte ett val.

Att människor som utfört onda handlingar (och med det räknas inte att leva som sambo, frågan är HUR man lever som sambo) ändå har "chans" att komma till himlen, eller Gud, eller hur vi nu tänker oss, är provocerande för många. Men jag tänker att Gud förlåter, och det är inte det svåra. Det svåraste är säkert att förlåta sig själv.

Hitler, Fritzel, all världens våldtäktsmän och misshandlare har säkert ett rent helvete när de på riktigt kommer underfund med vad de egentligen har gjort. Kanske är det straff nog. I vilket fall - det kan vi lugnt lämna åt Gud.

Andra bloggar om , ,.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...