Värt att veta

Men. Vad var det för banantext på den fina "Thank you for the music" som avslutade Allsång på Skansen? Med Benny Anderssons Orkester på scen var det emellertid inte så konstigt att följande textrad flera gånger framfördes:

"Tack för alla sånger, för alla toner, vem behöver religioner?"

Behöver och behöver. Oavsett vad vi behöver så förklarar sig inte de stora frågorna av sig själva. Dom ställs inte av sig själva heller. Det är bra och nödvändigt med tolkningssystem, tanketrådar och rum för det oväntade och större.

Eller som en forskare i Journal of American Medical Association konstaterar a propos läkarkravet på avbrytande av kliniska tester av syntetiskt blod (som tycks öka risken för hjärtinfarkt):

"Misslyckandet belyser det aningen pinsamma faktum att vi fortfarande inte helt förstår det här med hur syre levereras och används av kroppens vävnader." (Noterat på DN:s ledarsida.)

Misslyckande och misslyckande. Själv behöver jag inte veta exakt hur det går till. För mig räcker det gott att veta att det är i Gud jag andas, rör mig, lever och är till.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...