En kristdemokrat förklarar

Lennart Sacrédeus, kristdemokrat, berättade nyss i Rapport (finns inte utlagt hos svt) att om könsneutrala äktenskap införs i Sverige öppnar det upp för att sexuella relationer mellan människor och djur samt mellan vuxna och barn inte fördöms.

Varför det förhåller sig så förklarade han inte, men i Agenda senare i kväll får Göran Hägglund bemöta uttalandet. Om han har nån luft kvar, han lär väl sucka sig igenom närmsta timmen.

Men Sacrédeus slippery slope-argument är vanligt i antigayrörelsen. Läs mer hos Tor om detta och andra irrbloss i äktenskapsdebatten.

Uppdatering: Lite enkel sexualkunskap tror jag behövs. Homosexualitet, bisexualitet och heterosexualitet är sexuella läggningar eller orienteringar. Att ha sexuella relationer med barn eller djur (övergrepp enligt de flestas sätt att se) är sexuella praktiker. Såväl homo, - bi och heterosexuella personer kan alltså vara pedofiler.

Alltså skulle man redan nu kunna plädera för att få gifta sig med sin pudel.

Men normen är redan utvidgad. 1979 togs sjukdomsstämpeln bort på homosexuella.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...