Prästkurs 2007

När biskop Erik tillträdde införde han genast två dagars kurs i teologi för samtliga präster i stiftet. Dessa kurser ges vid ett antal tillfällen, så alla präster är inte där samtidigt.Efter några barnsjukdomar har dessa har utvecklat sig till att bli, i mitt tycke, riktiga höjdpunkter. Jag kommer nu från vår stiftsgård Flämslätt med en känsla av "gött" som vi västgötar säger.

Dagarna hade konfirmander som tema, med teologiska förhållningssätt i församlingslivet. Jonas Persson från Stockholms stift pratade utifrån sin bok om nödvändighet och mycket fyndigt tolkade han Jairos dotter som en nutida konfirmand, trött på livet och jagad av sina demoner. Lena Peterson gav oss inspiration till gudstjänsten och introducerade oss i bossarytmer. KG Hammar, slutligen, som talade om "det som hörs", hermeneutik och postmodernitet.

Så naturligtvis stiftsinformation, inblick i nya konfirmandriktlinjer, god mat och gemenskap. Jag känner mig riktigt stolt över att få vara skarastiftare.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...