Persson och "pigorna"

Jag tycker inte att det är särskilt upprörande att förre statsministern använder sig av skattesubvention av hushållsnära tjänster. Jag tycker att det är bra. Ett ställe som Görans och Anitras, med stort hus och stor trädgård, är en utmärkt arbetsplats för trädgårdarbetare eller miljötekniker. Flera arbetstillfällen skapas.

Bra att Göran Persson äntrat sig! Enligt DN (som refererar till Aftonbladet) sade han före valet 06 till Fredrik Reinfeldt:

"Om Reinfeldt vill att någon annan städar åt honom så står det honom fritt. Men han ska själv betala vad det kostar. Det är inte jag eller svenska folket som ska betala Reinfeldts städning."
Problemet är sossarnas retorik. Även sjukvården är idag skattesubventionerad. I onsdags tillbringade jag en eftermiddag på akuten i Skövde. Dyr personaltid och en kostsam röntgenundersökning. Tack vare ett skattesubventionerat samhälle. Nu är visserligen inte snöskottning eller fönsterputs en fråga om liv eller hälsa, men tänk om en s-märkt politiker hade sagt:

"Om Reinfeldt vill att någon annan tar hand om honom när han är skadad, så står det honom fritt. Men han ska själv betala vad det kostar. Det är inte jag eller svenska folket som ska betala Reinfeldts sjukvård."
Sluta kalla utövare av hushållsnära tjänster "pigor". Se det för vad det är: ett utmärkt sätt att låta professionella tjänsteutövare utföra ett jobb på en kvart som för amatören skulle ta två timmar. Tid och resurser friläggs för barn, husdjur och annat ideellt arbete. Och arbetstillfällen kommer till. Göran Persson insåg till slut vilken potential regeringens nya skatteregel har. Låt fler socialdemokrater följa!

Andra bloggar om: , , , intressant

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...