För hemskt för familjen?

I NSD berättas idag om kyrkopolitikern Irene Gustafssons förslag att låta kollekten den 9 mars gå till Kvinno - och tjejjouren i Boden och att jourkvinnan Sara Avander kommer och berättar om verksamheten vid samma tillfälle.

Men nej. Det var en familjegudstjänst som var aktuell, och övriga ledamöter i Överluleå församling kunde inte förstå hur föräldrarna skulle prata med sina barn om det här efteråt.

Sara Avander hade inte tänkt tala om blåslagna kvinnor - till skillnad mot den socialrealistiska teveserien "Kungamordet" på SVT där finansministerns fru Linda visas upp blåslagen och halvstrypt på bästa sändningstid -

utan om medmänsklighet, vilket stöd man kan vara för varandra, hur viktigt det är att visa det stödet och att man bryr sig om.

Är våld mot kvinnor för hemskt för familjen? Ja. I alltför många hem är det hemskt för famlijen. Och det blir inte bättre av att våldet osynliggörs - allraminst av kyrkan som ska stå på de utsattas sida.

Andra bloggar om: , , , intressant.
Bilden från fotoakuten.se.

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...