Inga delfiner framför altaret, tack

...iallafall inte med avsikt att utväxla vigsellöften med en människa. Per Gudmundson tar i dagens SvD-ledare sin utgångspunkt i Svenska delfin-i-människokropp-förbundet, som verkar för möjlighet till artbyte, när han kommenterar den kritik som riktas mot Kristdemokraterna i det att de har synpunkter på statens värderingar.

Det har vi nämligen alla. De flesta av oss anser att tidelag och pedofili bör vara förbjudet (tidelag är det dock ännu inte). De flesta av oss anser också att äktenskap bör bestå av två personer. Så ser vår lagstiftning idag också ut - också det förhoppningsvis snart avsomnade partnerskapsbegreppet innefattade tvåsamhet.

Som kristen präst och teolog får jag ofta kommentaren att "om du nu förespråkar homoäktenskap, varför då inte förespråka art - och antalsneutrala äktenskap också?"

Det är helt irrelevant, svarar jag. Nu är det äktenskap mellan två människor vi diskuterar. Att att x med automatik leder till y stämmer lika lite med avseende på könsneutrala äktenskap - polygama äktenskap, som det att lägre skatter leder till inga skatter alls. Det är lika dumt som att avkrävas förklaringar till varför regeringen INTE skulle införa att alla bananer måste vara randiga.

Andra bloggar om: , , , intressant

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...