Mäns våld mot kvinnor #3

"Riksenheten för polismål har beslutat inleda en förundersökning om misstänkt misshandel i Lidköping.Enligt vice chefsåklagare Bo Lindgren har anmälaren uppgivit att en polis misshandlat en närstående.Händelsen ska inte ha inträffat i tjänsten men utreds ändå vid riksenheten för polismål eftersom den misstänkte är polis."

Källa: Radio Skaraborg

(Med reservation för att den närstående är polisens barn eller annan släkting. Men det är ju inte ett dugg bättre.)


"17-årig häktad misstänkt för våldtäkt mot barn.
Pojken är nu på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en flicka som är under 15 år.Våldtäkten ska ha inträffat i Tranemo på torsdagskvällen.

Våldtäkten ska ha inträffat utomhus, i närheten av en pizzeria i Tranemo, mellan tio och halv tolv på torsdagskvällen. Den 17-årige pojken greps och anhölls natten till fredag. I dag på förmiddagen hölls häktningsförhandling av jourdomstolen i Alingsås.­17-åringen är häktad misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt mot barn, säger jouråklagaren Patrik Tilly till BT. Han vill inte uttala sig om flickans ålder eller huruvida hon och 17-åringen haft ett förhållande. ­Förhandlingen har hållits bakom stängda dörrar, säger Tilly."

Källa: Borås tidning

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...