Bo på en pir?


Att det regnar har väl inte undgått någon. Ett resultat av klimatförändringarna menar några. På ledarplats i DN konstateras att kommunerna måste ta större ansvar för beredskap, underhåll och långsiktigt byggplanerande. Vi kan inte sitta och hoppas på att "staten" ska tömma Vänern.

En kommun som inte har fattat är Mariestad. Enligt uppgift till DN planerar man att bygga bostäder på en pir. Låter trevligt, men så oförutsägbar som Vänern är vore det rätt dumt faktiskt. Och när vattnet stiger och börjar sippra in genom ytterdörren kommer alla naturligtvis att ropa på "staten".

Återigen alltså frågan om eget ansvar kontra välfärdsstaten. Folk åker till Mellanöstern utan giltiga pass men räknar med att Sverige genast ska skicka nya. Folk åker utomlands och super sig redlösa, och när de hamnar i häktet ringer dom Sverige och räknar med någon form av diplomatisk immunitet.

Sjönära boende låter vackert, men tänk efter, före.

Andra bloggar om: , , , intressant

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...