Per Moberg och äckelpoliserna

Alltid ska folk ha något att reta upp sig på. Per Moberg har skakat ner hårgelé i tevegrytorna ett tag i TV4+, men nu har han flyttat till TV4 och protesterna står plötsligt som spön i backen. Och Per Morberg följer inte alls några hygienrekommendationer från Livsmedelsverket. Han dricker ur flaskan innan han häller i innehållet, han tar upp gurkskivor som hamnat på golvet och använder dom, han smakar på maten med slevar som han använder igen, han kliar sig i hårbotten lutandes ovanför spisen, och så vidare.

Samma påpekanden fast i mildare grad fick en annan tevekock, Nigella, för ett par år sen.

Klart att äckelpoliserna har rätt. Vi förknippar kockar med att äta på krogen. Och där vill vi att de som lagar maten ska vara hela, rena och ha mössor på sig. Helst plasthandskar. Det ska vara fräscht och mat som hamnar på golvet ska direkt slängas. Men vem tror egentligen att en förflugen oxfilé inte hamnar under kranen, sköljs av och återanvänds?


Ska TV4 sluta visa ohygieniske Per Morbergs matprogram?
Ja, absolut.
Nej, absolut inte.
Vem ar Per Moberg?
pollcode.com free polls

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...