Dagens citat

"Där kärlek finns, där finns också trygghet för barnen, oavsett om föräldrarna är frånskilda, gifta, hetero- eller homosexuella."

Kulturskribenten Bitte Assarmo i SvD om att feministerna borde sluta spotta på kärnfamiljen och börja predika trygghet för alla barn oavsett familjeform.

Vill bara påpeka att inte alla feminister predikar "död åt kärnfamiljen". Fråga istället vad Gudrun S menar med det. Kärnfamiljen är en av många familjeformer. Och egentligen är väl alla familjer kärnfamiljer? Återigen fenomenet värdering genom begreppsåtskiljning som vi försöker undvika genom att ha en äktenskapsbalk för alla. Det är alltså inte fenomenet kärnfamilj som bör dö, utan begreppet kärnfamilj för en enda slags konstellation.

Ps. Bland dom roligaste argumenten som motståndarna till homosexuella och barn är att "barn måste ha en mamma och en pappa". Jojomensan. Alla barn har en mamma och pappa. Eller har somliga kristdemokrater och pingstvänner återinfört storken?

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...