Svar på tal



Förmiddag med hushållsnära aktiviteter avhjälps med lyssning på världens bästa radiokanal, Radio Skaraborg. Alltid bra musik, trevliga programledare och nyttigt aktuellt från bygden. På fredagar sänds ett program som heter Svar på tal. Där får lyssnarna ringa in och ställa kluriga frågor om det mesta, sedan får lyssnare som kan svaret ringa in och berätta.

Idag fick vi lära oss att bär egentligen är en frukt, att ett hallon består av många stenfrukter och att ananasen är en blomma. En dam ringde in och lät hemskt bekymrad över ett skatbo som avstannat i bygget. En ensam skata sitter i ett träd brevid - kan det vara så att livskamraten avlidit, och i så fall, kommer den efterlevande att vara ensam resten av livet nu?

Jag blir alldeles varm i själen av den vänlighet, hjälpsamhet och välvillighet som finns hos folk. En Rolf ringde genast in, hade kollat i flera av sina fågelböcker och kunde meddela att yngre skator visst kan bilda par på nytt. Vilket engagemang!

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...