Hur tänkte ni nu?

Den s k Alexandramannen, Atheer Al Suhairi, som lurats på nätet och begått övergrepp mot 58 flickor, får sitt straff sänkt till 10 år i fängelse plus utvisning. Hovrätten konstaterar att hans brottslighet medfört att ett stort antal flickor blivit kränkta, skriver DN. Intressant ordval här, vet inte om det är från protokollet eller ett referat, men det är HAN som har kränkt. Skyll inte på brottsligheten.

Men iallafall:

Rättens bedömning är vidare att det finns risk att mannen skulle fortsätta att begå brott om han tillåts stanna i landet. Hovrätten har därför bestämt att Atheer Al Suhairy ska utvisas för alltid.
Gott, men hur ska han hålla sig ifrån brott genom utvisning? Med hjälp av internetuppkoppling och snuskig fantasi kan han begå brott från var som helst.

Varför inte ge honom ordentlig rättspsykiatrisk vård i stället? Insiktsterapi? Samhällstjänst i form av hästgödselmockning i ett helt läns ridskolor som ursäkt till dessa tjejer - som säkert är många fler än femtioåtta.

Andra bloggar om: , ,


intressant

Något om sjukvården i Skaraborg. Krönika i SLA 18 september 2023

Det finns vissa grundrädslor vi människor har, sådant som vi till varje pris vill undvika, skydda oss ifrån och förhindra. I större eller mi...